dinsdag 31 juli 2012

Sublimale boodschappen


Even een mooi voorbeeld van een sublimale boodschap in de media. Een sublimale boodschap is volgens wikipedia:
"Een subliminale boodschap is een signaal of boodschap verborgen in een medium en bedoeld om doorgegeven te worden zonder dat het bewust opgemerkt wordt. Deze boodschappen zouden toch door het onderbewustzijn kunnen verwerkt worden, en aanzetten tot bepaald gedrag. (wikipedia:http://nl.wikipedia.org/wiki/Subliminale_boodschap)

Bij bovenstaande foto van de atleet op de Olympische spelen hebben ze zijn linkerhand die hij omhoog houd van de foto afgeknipt. Als je goed kijkt lijkt het of hij een Hitlergroet geeft. Een gespierd Olympisch übermensch. Ze hadden het net zo goed een andere foto kunnen nemen. Zo’n persfotograaf maakt immers tientallen foto’s. Dat hebben ze niet gedaan. Ze hebben deze bewust gekozen en zo aangepast. Alles in de media wordt bewust gedaan. Niets is toeval. Hoewel dat wel vaak zo lijkt.

De foto valt niet op een drukke website. Je kijkt er snel over heen. Maar je onbewuste pikken de signalen wel op. En waar gaat de advertentie zelf over… juist! Sex.. De heetste Olympians. Toen ik er op klikte kwam ik op een pagina met (blote) zwemmers met de zwembroek op half negen.

Nog een truck die hier wordt toegepast is dat als je er op klikt je toegeeft aan het (onbewuste) beeld van de hitlergroet en de (homo)sex. Op dat moment komen die beelden nog vaster in je hoofd want je hebt er aan toe gegeven. Je hebt je zelf er aan overgegeven. En zo staat in de bijbel: “door wie men overmeesterd is, diens slaaf is men” (2 Petrus 2; 19).

Ook is het een vorm van afgoderij. “Who’s your favorite.” De sportmensen van de Olympische spelen worden verafgood. Het lichaam wordt verafgood boven de geest.

De media van tegenwoordig staat bol van dit soort sublimale boodschappen. Het meeste op het gebied van sex. Deze verborgen hiltergroet zie je niet zo veel. Maar past goed bij het karakter van de Olympische spelen. De übermensch. Daarom is ook gekozen voor de hitlergroet natuurlijk. Ja inderdaad het wordt georganiseerd, er zit beleid achter.

Gedrag
Dit soort afbeeldingen gaan regelrecht naar het onderbewuste. Het is een vorm van programmering. Door de media worden je hersens dagelijks gebombardeerd met vooral sexueel getinte afbeeldingen of filmpjes. En hoe normaal is het dat je rustig naar een moord die voor je ogen gepleegd wordt in een film zit te kijken zonder een spier te verrekken? Ach het is maar spel. Is er nog bier?

Maar het zijn als het ware zaadjes die gezaaid worden in je hersens. Al die beelden in iemands hoofd kunnen er vroeg of laat weer uit komen in de vorm van gedrag. Dat gedrag gaat dan van kwaad tot erger. Zodra de remmingen wegvallen, gaan de sluizen open en komt het allemaal naar buiten. De mensen wisten niet eens dat het in hun zat. En dat gaat denk ik in de eindtijd gebeuren. Als mensen het opgeven, als het allemaal niet meer hoeft, het allemaal geen zin meer heeft, gaan de sluizen open en de hele wereld wordt een groot sodom en gomorra.

Het zal zijn als in de dagen van Noach zegt Jezus. Hoe het was in die dagen kunnen we lezen in Genesis 6:
"11 De aarde nu was verdorven voor Gods aangezicht, en de aarde was vol geweldenarij. 12 En God zag de aarde aan, en zie, zij was verdorven, want al wat leeft had zijn weg op de aarde verdorven."

Bron:
http://www.examiner.com/article/first-man-made-species-revealed (De advertenties rechts. Ze worden echter elke dag aangepast. Probeer zelf eens de sublimale boodschappen er uit te halen. De boodschap achter de boodschap. Het uiteindelijke doel wat er mee beoogd wordt)

Zie ook:
- Hollywood voorspellingen en misleidingen - 9-2-12
- CNN betrapt op het verspreiden van nep nieuws - 7-3-12

1 opmerking: